Labyrint – Of toch die ene?

Muzikale bezetting

Vierstemmig koor, gemeentezang, piano, gitaar, dwarsfluit, klarinet, blokfluit.

Inhoud

Kerken en labyrinten kennen een lange traditie. In de middeleeuwen is in vele kerken een labyrint aangebracht om de gewone mens een symbool te geven ter vervanging van een pelgrimage naar het Heilige Land. Eén van de beroemdste labyrinten, daterend uit ongeveer 1200, is te vinden op de vloer in de kathedraal van Chartres in Frankrijk. In Nederland is onder meer in de Sint Servaas in Maastricht een labyrint te vinden.
Het mystieke liturgische project Labyrint biedt gelegenheid om vanuit de chaos van het leven tot een verdiepende en persoonlijke ervaring te komen. Het binnengaan vraagt om een actieve keuze. Eenmaal binnen in Labyrint ontmoet de luisteraar  momenten van reflectie en overweging, tot in het hart van Labyrint, en weer terug. In vergelijking met eerdere liturgische projecten klinken in Labyrint slechts weinig woorden. De weg langs de woorden en door de stilte naar de Eeuwige is de grondslag voor de toonzetting.
De rol van de luisteraar en deelnemer in Labyrint is naast meegezongen delen vooral het ‘gaan’ van de weg in woorden, klank en meditatieve momenten.

Tekst

Labyrint – Of toch die ene? (tekst)

Sample partituur

Labyrint – Of toch die ene? (sample partituur)

Geluidsfragment
Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project, ontvangt u graag de bladmuziek, of heeft u interesse in het starten van een nieuw project? Dan kunt u terecht op ons contactformulier.